Minirelaxarea dureaza mai putin de un minut si este usor de facut in timpul zilei, acasa sau la serviciu, oriunde putem sta asezati pe un scaun in mod confortabil, cu coloana dreapta.
Ea are sapte pasi, care se adreseaza dizolvarii nodurilor tensionale principale din organism. Trebuie sa relaxam in aceasta ordine, pe rand, urmatoarele perechi de zone: pielea capului si fruntea, regiunea globilor oculari si pometii obrajilor, muschii care sustin maxilarul inferior si partea din fata a gatului, ceafa si umerii, plexul solar si abdomenul, zona lombara si sfincterul anal, palmele si talpile.
Suntem siguri ca exercitiul este bine facut atunci cand, in zonele relaxate, apare o senzatie care seamana cu desfacerea unui nod sau disparitia unei greutati.
Este foarte bine sa o practicam in doua-trei momente fixe ale zilei, pentru a ne forma reflexul de relaxare.
***
Avantaje ale minielaxarii
*se poate face si inainte sau dupa orice eveniment stresant, cum ar fi de exemplu un examen sau o intalnire de afaceri, pentru a descarca tensiunea acumulata cu ocazia acestora.
*Durand putin este usor de facut oricand avem putin timp liber pe parcursul zilei.
*Recomand sa facem exercitiul in seturi consecutive de cate trei executii. Astfel gradul de relaxare creste cu mult la a doua si a treia executie.
*Daca lucram seturi de cate trei dimineata si seara inainte de culcare, vom ajunge sa facem cam 180 de minirelaxari lunar, ceea ce va duce la o foarte buna “indemanare” in executia exercitiului. Relaxarea va ajunge astfel sa intervina rapid si foarte profund.
*Facuta seara inaintea somnului ne va da o odihna foarte profunda.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.