Buturuga mica

“Buturuga mica rastoarna carul mare” (proverb romanesc).

“Buturuga mica” este simbolul unui personaj mai slab decat noi care ne umileste, detronand aroganta egoului nostru.

Buturuga mica ne intoarce viata pe dos si ne scoate la iveala vulnerabilitatile sau ne rastoarna statuia egoului. […]

Ea, ca un veritabil factor de destabilizare, ne absoarbe pe moment energia, ne induce in eroare si ne reorienteaza alegerile. Ne directioneaza catre lipsa de control si pericol.

Ne arata ca nu putem avea in viata nici controlul, nici puterea absoluta. De fapt ne impinge in afara granitelor egoului…catre eul sanatos. Facem astfel prima treapta catre desavarsirea spirituala.

Aparitia unor asemenea personaje sau evenimente in viata noastra nu trebuie sa fie sub nici o forma prilej de suparare, ci o extraordinara posibilitate de a invata ceva util.

Ele ne poarta catre evenimente care pe termen scurt pot parea negative, dar se dovedesc a fi extrem de pozitive in evolutia noastra.

Buturuga mica este adevaratul Maestru rapid si eficient in viata noastra. Cu conditia sa ii recunoastem valoarea…

Inca o observatie interesanta: instrumentele sale mai blande sunt umorul si ironia celoralti. Nu are rost sa contracaram nciodata asa ceva. Putem sa raspundem acestor impulsuri, in sinea noastra, prin a le da dreptate, a le studia mesajul, si poate chiar prin autoironie. Putem, la fel ca Nastratin Hogea, sa ne bucuram chiar si de ridicolul din noi.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.