Articolul zilei 19 Decembrie: Ce sunt meridianele de energie si cum pot fi stimulate?

 

Meridianele de energie sunt, conform terapiilor traditionale chinezesti, canale prin care circula energia vie din corp. Meridianele de energie sunt perechi: yin si yang. Meridianele de energie yin curg de sus in jos si tin de organele pline, de exemplu: inima, rinichi, ficat iar cele yang curg de sus in jos si tin de piele, muschi si organele goale, de exemplu: stomac, intestin subtire sau vezica biliara.

Meridianele de energie ale corpului pot fi clasificate astfel: cele 12 meridiane principale (plaman, inima, pericard, triplu arzator, intestin subtire, intestin gros, splina, rinichi, ficat, vezica biliara, vezica urinara si stomac) si analog cele 8 meridiane extraordinare, care au rolul de a depozita energia care se afla in execes in celelalte meridiane. Atunci cand nivelul de energie din meridianele de energie principale scade, meridanele extraordinare elibereaza ceea ce au stocat pentru a putea fi folosit de catre organism.

Unul din cele mai simple exemple este presopunctura sau masajul de stimulare a punctelor energetice de pe meridane.

Exercitiu pentru stimularea unuia dintre punctele corespondente stomacului: se simte punctul si nivelul de presiune necesar, se incearca ambele sensuri de masaj si se maseaza pana cand se simte o eliberare in punctul respectiv.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.