In starea alfa mintea noastra incepe sa se relaxeze, este premergtoare meditatiei. Freceventele cerebrale sunt cu aproximatie intre 8-14 Hz.
Starea alfa este o stare relaxata dar treaza. Ea ajuta, spre exemplu, la imbunatatirea starii psihice generale. In starea alfa se poate intra destul de usor, de exemplu prin procedee de relaxare ghidata sau autoghidata, sau prin cuvinte care ne linistesc.
Starea Theta este starea asociata meditatiei profunde, nu este starea cea mai profunda insa (acolo vorbim de asa numita stare delta, in care undele cerebrale au frecventele cele mai joase). Frecventele cerebrale pentru starea theta sunt aproximativ intre 4-7 Hz. Undele Theta corespund spre exemplu si unor stari samanice de constiinta, visarii profunde lucide, pacii interioare profunde, ghidarii interioare si intuitiei. Starea theta este intotdeauna o stare introspectiva in care creativitatea este activata in mod profund, pe acel nivel apar solutiile geniale si inventiile dar si vindecarea emotionala spontana. Starea theta se obtine dupa o practica indelungata a procedeelor de tip meditativ.
Un exercitiu de obtinere a starii theta, care trebuie insa indelung practicat pentru a putea obtine rezultate este concentrarea pe centrul inimii spirituale: se indreapta privirea interioara catre centrul inimii si se observa cum rasar formele-gand de acolo si apoi ele se ridica in mintea noastra, prind din ce in ce mai mult contur, apoi se risipesc.
Aceasta meditatie ne va da, cu timpul, o stare de pace mentala foarte profunda, care va dura pe tot parcursul zilei.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.