Exercitiul poate fi ascultat dand click aici.
Un alt efect foarte important al stressului asupra biocampurilor organismului este ca acesta produce un pronuntat efect de asimetrizare al lor (pe directia stanga-dreapta in principal). Efectul nu tine neaparat de un deficit sau surplus de energie, avand mai degraba o componenta informationala (parametrii de deformare). Indreptarea defectelor de simetrie ale biocampurilor a dus la rezolvari totale si durabile ale urmarilor stressului in cazul multor pacienti care nu raspunsesera la alte forme de terapie.
Va prezint in continuare un exercitiu de simetrizare a biocampului (pe care il veti gasi in curand si in format audio pe situl meu: www.stefanpusca.ro ) care si-a dovedit eficienta intr-un mare numar de cazuri.
Diferenta intre el si relaxare este urmatoarea: relaxarea se bazeaza pe inducerea anumitor senzatii in muschi, pe cand simterizarea se bazeaza pe dezvoltarea unor stari receptive si echilibrarea organismului se face astfel de la sine.
Avantajele sunt foarte mari pentru pacientii anxiosi, care se obisnuiesc sa isi recanalizeze sensibilitatea pe un proces care aduce in mod natural echilibru in organism: autoreglarea energetica si informationala a biocampului. Exercitiul dezvolta deasemenea si abilitati care vor fi foarte folositoare mai tarziu pentru cei care vor dori sa invete tehnici de meditatie.
Iata exercitiul: se incepe cu fruntea. Se simt pe rand cele doua jumatati ale sale, detectandu-se ce senzatii se simt in fiecare parte. Se simt apoi diferentele de senzatii intre cele doua jumatati. Ne punem in continuare intrebarea daca cele doua jumatati ale fruntii comunica intre ele (de exemplu daca simtim ceva care seamana a transfer de energie intre cele doua jumatati) si apoi incercam sa simtim daca exista blocaje in comunicarea stanga-dreapta la nivelul fruntii, eventual reusind sa si localizam aceste blocaje.
Continuam acest procedeu pe rand cu globii oculari, obrajii, interiorul celor doua nari, cele doua jumatati ale buzelor, limbii, gatului, cele doua brate, cele doua jumatati ale trunchiului, cele doua picioare. Apoi vom pune in aceasta “comparatie” de senzatii si comunicare inima si creierul (exact cum am facut pentru jumatatile simetrice ale partilor corpului).
Este foarte important sa constientizam ce senzatii vom simti in aceasta ultima faza a exercitiului. Multe probleme pe care le avem in viata provin din diferenta de reactie a inimii si creierului la anumite evenimente (inclusiv multe boli pot proveni din acest lucru). Greseala majora pe care o facem deseori este ca ne ascultam cel mai putin partea care are cel mai des dreptatate: inima.